Deze makreelburger met remoulade saus zijn eenvoudig te maken en heel erg smakelijk.
Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm of tonijn uit een blikje of gepocheerde (wit)vis. Als je vis uit blik gebruikt, laat dit dan heel goed uitlekken.

 

Burgers

 

Wij zijn gek op hamburgers, maar een visburger op zijn tijd gaat er ook altijd goed in. Zeker de zelfgemaakte visburgers, heb nog nooit een lekkere uit de winkel gevonden. Het voordeel van deze visburger is dat je zelf bepaalt wat erin gaat en welke smaken je eraan toevoegt. Ik vind de citroenrasp wel erg lekker bij het rokerige van de makreel. Citroen en vis zijn sowieso een goede match.
Ik had nog zwarte burgerbroodjes in huis, vind ze wel geinig. Maar je kunt natuurlijk ook gewone hamburgerbroodjes of een ander lekker broodje gebruiken voor de burgers.
En natuurlijk is deze makreelburger ook heel erg lekker met wat sla en gebakken aardappeltjes in plaats van op een broodje.

 

Remoulade saus

 

Natuurlijk maak je deze saus zelf. Ook hier geldt weer, dat ik nog geen lekkere kant-en-klare remoulade saus gevonden heb. Remoulade saus komt oorspronkelijk uit Frankrijk en wordt gemaakt van mayonaise, mosterd, kappertjes, augurk en diverse groene kruiden.
De saus lijkt een beetje op de tartaarsaus of ravigote saus.
In de tartaarsaus zit ook nog een gesnipperd sjalotje en gekookte eieren en in de ravigote saus wordt gemaakt op basis van een vinaigrette.
Dit is mijn versie van een remoulade saus, zo vind ik hem het lekkerst.
De mayonaise* heb ik ook zelf gemaakt, maar dat hoef jij niet te doen. Gebruik wel een goede mayonaise als basis. Deze remoulade saus is altijd lekker bij vis.

 

Je hebt voor dit recept ongeveer 275 gram gerookte makreelfilet nodig, dus schoongemaakt zonder vel en zonder graatjes.

 

 

Recept Makreelburger met remoulade saus: