Deze mango bitter lemon mocktail is een heerlijke zomers mocktail. En ook nog eens simpel te maken. Je hebt wel een lekkere rijpe mango ervoor nodig, die zijn namelijk zo heerlijk zoet. En er is iemand in huize Culinea verslaafd aan mango, dus je begrijpt het wel dat hij dit heerlijk vond. Zo lekker zelfs, dat hij de alcohol niet eens miste (haha).
De bitter lemon geeft een lekker bittertje aan de cocktail, houd je hier niet van gebruik dan een grapefruit soda of een ander soort soda.

En in no-time maak je er ook nog een lekkere cocktail van door er een scheutje witte rum bij de voegen. Dan is jouw tropische feestje helemaal compleet.

 

Mocktails

 

Mocktails zijn feestelijke drankjes maar dan zonder alcohol. To mock up betekent in het Engels iemand voor de gek houden. Daar is de term mocktail vandaan gekomen.
Je kunt deze drankjes maken voor je gasten en voor degene die een wel een alcoholische versnapering lusten, doe je er wat drank in. Zo ziet niemand of jij wel of niet drinkt en heeft iedereen zijn eigen feestje.

 

Ik heb heel veel verschillende mocktails op de site staan, zoek ze maar eens op.
Zo is deze Grapefruit passievrucht mocktail ook heel erg zomers lekker.

 

 

Recept Mango bitter lemon mocktail: