Deze verantwoorde mango bliss balls met gember zijn heerlijk als tussendoortje. Een energie snack voor de lekkere trek. Ze zijn snel te maken, en je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig. Lekkere fruitige balletjes met de kick van gember.

 

Mango

 

Manlief noemt zichzelf mango mania, hij is dus dol op mango. Waarschijnlijk komt dit omdat hij 26 jaar in Florida gewoond heeft en daar veel mango’s gegeten heeft. Het liefst eet hij mango verwerkt in een ontbijtje of nagerecht. En toen ik hem een keer naar de groenteboer stuurde voor een doosje frambozen die ik vergeten was te kopen, kwam hij met een paar verse en ook zakken vol met gedroogde mango’s thuis.

 

De verse mango’s heb ik o.a. verwerkt in deze Mango smoothiebowl met bramen, Ontbijttaartje van kwark met mango en Kip kerrie met erwtjes, mango en rijst.
En in no-time had hij al een zak gedroogde mango’s op. Voordat hij ze allemaal op zou eten, heb ik snel een zak achtergehouden en daar deze lekker mango balletjes van gemaakt.

 

Bliss balls

 

Bliss balls zijn voedzame snacks in de vorm van een balletje. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken. Meestal worden ze gemaakt van noten, dadels, havervlokken, zaden, notenpasta’s, cacao, gedroogd fruit. Het voordeel van ze zelf maken is dat je weet wat erin zit en jij zelf de smaak kunt bepalen. Je kunt de balletjes nog rollen in cacaopoeder, fijngehakte nootjes, kokosrasp of door chocolade.

 

Als je ze gemaakt hebt, blijven ze heel lang goed in de koelkast. Maar ik kan je verklappen dat ze heel snel op waren bij ons. Kon er gelukkig nog net een foto van maken. Manlief zat er al naar te lonken, maar ja er zit natuurlijk mango in.

 

Deze balletjes kan je makkelijk meenemen naar je werk of voor onderweg. Maar thuis bij een kop thee zijn ze natuurlijk ook heerlijk.
Ik meerdere soorten van deze balletjes op de site staan, zoek ze maar eens op.
Deze Matcha energieballetjes met citroen en Appel energieballetjes zijn wel mijn favoriet.

 

 

Recept Mango bliss balls met gember: