In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten diverse lekkernijen. Onder andere deze Super Granola Absolutely Nuts van Eat Natural. Natuurlijk is granola heerlijk om ’s morgens op je yoghurt of kwark te eten. Maar je kunt er ook hele lekkere gerechtjes mee maken. Ik heb het nu verwerkt in deze mango chiapudding met granola.

 

Hubbie is gek op mango dus dit is echt een verwennerij voor hem. Mango verwerkt in een verantwoord ontbijtje. We eten elke morgen iets anders voor ontbijt en meestal maak ik ’s avonds alvast iets klaar, zodat we ’s morgens alvast een lekker ontbijtje voor ons klaar hebben staan. En dan kunnen we weer snel op pad en aan het werk.

 

Als je chiazaadjes laat weken in de mangopuree dan wordt de zaadjes een beetje geleiachtig. Als dit in je maag komt dan zorgt dit ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt. Kortom chiazaadjes zijn goed voor je.

 

Granola

 

Deze heerlijke granola heb ik ook gebruikt in dit Ontbijttaartje met yoghurt, kokos en amandelen. Dat is zo ontzettend lekker geworden, moet je ook proberen!