Lassi is een traditionele yoghurtdrank oorspronkelijk afkomstig uit India en Pakistan. Een lekker verkoelend drankje. Mango’s in het seizoen en wat kun je het beste bedenken om de hitte te verslaan? Het moet onmiskenbaar Mango Lassi met kardemom zijn. Een rustgevend drankje gemaakt van zeer rijpe zoete mango’s, yoghurt, beetje melk en een vleugje kardemom. Een beetje gehakte pistachenootjes erop is perfect!
Weet je wat het meest favoriete fruit is waar een groot aantal Indiërs dol op is? Het zijn mango’s, ja, mango’s! De hoeveelheid en de verscheidenheid aan mango’s die beschikbaar zijn in India is inderdaad verbazingwekkend.

 

Wat is Mango Lassi?

 

Mango Lassi, is eigenlijk een mango-smoothie op basis van yoghurt. Traditioneel wordt lassi gemaakt met alleen yoghurt en is het lekker dik met veel schuim. Een beetje kardemompoeder geeft lassi een super verfrissende toets en smaak. Punjabi mango lassi vereist de toevoeging van een beetje room of malai (een soort dikke room), dus je kunt er ook wat van toevoegen. Een glas vol gekoelde lassi-drank om tijdens de zomer van te nippen, is puur geluk!
Wil je het als onderdeel van je ontbijt of hoofdmaaltijd maken of als dessert serveren? Dan kan het geen kwaad om wat noten zoals amandelen, pistachenoten of cashewnoten en wat saffraan eraan toe te voegen. Geloof me, probeer het eens met wat gedroogd fruit, het zal zeker je zintuigen prikkelen en je energie een boost geven.
Het meest geweldige deel van mango lassi is dat je maar een handvol ingrediënten nodig hebt. Plus, slechts 5 minuten om het te maken.

 

Mango

 

Ik heb altijd een paar grote ziplock zakken vol met mangoblokjes in mijn diepvrieskist.
Je kunt dit zelf snijden door lekkere rijpe mango’s te nemen of je koopt diepvries mangoblokjes in de supermarkt.

 

Extra smaakmakers

 

De kardemompoeder geeft een lekkere verfrissende koele smaak aan de lassi. Je kunt het kopen in de supermarkten. Of je neemt de peulen, haalt de zaadjes eruit en vijzel deze fijn.

Verder zou je nog verse munt, saffraan, rozenwater, vanille of kaneel als extra smaakmakers kunnen toevoegen aan de mango lassi.

 

Tips:

 

Wil je het recept veganizen? Gebruik dan een plantaardige yoghurt en/of kokosmelk.

Om de lassi zoeter te maken kan je honing, agave, kokossuiker of gewone suiker gebruiken.

Maak ook eens dit heerlijke Mango sorbetijs.

 

 

Recept Mango Lassi met kardemom: