En weer een leuke recepten swap, georganiseerd door Mandyandmore. Ik mocht deze keer een recept uitzoeken van Esthers-Keuken. Omdat ik, net zoals die van haar man, gek ben op mango was de keuze snel gemaakt. En alles waar kokos in zit, vind ik te lekker. Het is dus een mango taartje met kokos geworden.
Recepten swap
Mandy organiseert elke maand een recepten uitwisseling. Je geeft je hiervoor op en zij loot dat van wij je een recept gaat maken. Dat mag elk recept van de blog van die foodie zijn. Heel erg leuk om te doen en regelmatig wordt ik ook uit mijn comfortzone getrokken omdat ik iets ga maken, wat ik normaliter niet zou koken. Zo ben ik niet zo’n bakster, daarom is het leuk om een taart te kiezen van een andere foodblogger.
Of je treft iemand die alleen maar vegetarische of vegan recepten heeft, ook een leuke uitdaging natuurlijk.
Mango
Esther’s Mango kokostaart had zij gemaakt voor de verjaardag van haar man. Omdat zij het een drama vindt om een mango te slachten (ja zo noemt zij het) heeft zij mangoblokjes gebruikt. Deze blokjes heeft ze eerst door de bloem gehaald voordat ze het door het beslag heeft gemengd.
Ik heb een hele mango gebruikt en de mooie plakken als decoratie op het taartje gelegd. De rest van de mango heb ik in blokjes gesneden en in het taartje verwerkt.
En natuurlijk heb ik een eigen twist aan het recept van Esther gegevens.
Omdat ik zo gek ben op deze vrucht kan je wel aardig wat mango recepten vinden op de site. Van smoothies, cocktails, ijs tot chutney, salsa en hummus aan toe.
Als jij ook zo gek bent op mango, zoek dan maar op de site onder mango en je zult ze allemaal vinden.
Tip:
- Serveer het taartje warm met een bolletje ijs als dessert of koud met een toef slagroom bij de koffie.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Mango taartje met kokos:
Ingrediënten
- 1 mango
- 3 eieren (M)
- 140 gr roomboter, gesmolten
- 120 ml agavesiroop
- 125 ml Griekse yoghurt
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 60 gr kokosrasp
- 1 tl kardamompoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 mandarijn, rasp ervan
Instructies
- Allereerst ga je de oven voorverwarmen op 180˚C.
- Bekleed een ronde springvorm van 24 centimeter met bakpapier.
- Snijd de mango in de lengte net langs de pit doormidden. Doe dit ook met de andere helft. Schil nu de mango en snijdt het dikke gedeelte in mooie dunne plakken.
- Snijd de rest van de mango in kleine blokjes.
- Klop in een grote kom de eieren luchtig, voeg dan de gesmolten boter, agavesiroop en yoghurt toe en klop dit door elkaar.
- Zeef het bakmeel boven de kom en spatel dit voorzichtig door het beslag. Meng de kokos, mangoblokjes, kardamom-, gemberpoeder en mandarijnrasp erdoor.
- Lepel het beslag in de springvorm en verdeel de mangoschijven op het beslag.
- Zet de springvorm op een bakplaat en schuif deze in het midden van de oven.
- Bak het taartje in ongeveer 40-50 minuten gaar en goudbruin.
- Controleer na 40 minuten met een satéstokje of het taartje al gaar is. Komt deze er droog uit, dan kan je het taartje uit de oven halen.