Deze Mangochutney is heerlijk in deze geroosterde pompoensoep met mangochutney
Deze Mangochutney is heerlijk in deze geroosterde pompoensoep met mangochutney
Rooster de specerijen even in een koekenpan zonder olie totdat ze gaan geuren.
Schep ze in een vijzel en stamp helemaal fijn. Haal overgebleven schilletjes van de kardemompeulen eruit en gooi die weg.
Doe de ui, knoflook, rode peper en gember in een pan met dikke bodem en bak dit lichtjes aan in olie. Doe de kruidenmix erbij en bak nog even mee.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Niet te klein, want het is lekker om nog wat stukjes mango in je chutney te vinden.
Doe dan de mango, rozijnen, azijn en suiker erbij, giet hier een klein scheutje water bij en roer goed door.
Laat de chutney gedurende 30-45 minuten inkoken op een niet te hoog vuur, maar het moet wel zachtjes blijven koken. Blijf in de buurt en roer geregeld even om.
Zorg dat je gesteriliseerde jampotjes hebt klaar staan en vul de potten met de hete chutney, draai de dop erop en zet de potten 5 minuten op hun dop op een theedoek. Draai na 5 minuten de potten weer om, zet ze op de theedoek en laat ze compleet afkoelen.
Nu kun je de chutney bewaren op een koele donkere plaats. Na opening in de koelkast bewaren en binnen een paar weken opmaken. Deze chutney kan je eventueel ook invriezen.