Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens en laat mij weten wat je ervan vond, wil je?

 

Ras-el-hanout

 

Ras-el-hanout is een kruidenmengsel uit de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse landen. Er zitten soms wel meer dan 20 soorten specerijen in. Letterlijk betekent het: het beste uit de winkel, dat wil zeggen de beste specerijen van die betreffende kruidenwinkel.
Er zit o.a. kaneel, kruidnagel, kurkuma, gember, nootmuskaat, piment, peper en foelie in. De smaak kan vrij sterk zijn, dus gebruik eerst een klein beetje en vul het eventueel aan met nog wat meer van deze kruidenmix. Ras-el-hanout is tegenwoordig in bijna alle supermarkten wel te koop.

 

Wij zijn gek op stoofgerechten en het valt reuze mee om deze te maken. Je hebt alleen wel veel geduld nodig, het vlees moet zeker twee tot drie uur sudderen. Het liefst op zo laag mogelijk vuur. Maar het geduld gaat zich lonen, je krijgt ontzettend lekker zacht vlees wat bijna uit elkaar valt. Dus laat het net zo lang stoven, tot het vlees inderdaad zo zacht geworden is.

Door de extra kaneel en komijnpoeder en de toevoeging van het zoete fruit, krijg je echt de smaken van het Midden-Oosten.

 

Het lekkerst is natuurlijk om bij deze runderstoof een grote schaal couscous te serveren. Maar Turks brood erbij zal ook erg goed smaken.

 

En nog zo’n lekker stoofgerecht

 

Liever op de Hongaarse toer, probeer dan deze Hongaarse Goulash

 

 

Recept Marokkaanse runderstoofpot: