Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens en laat mij weten wat je ervan vond, wil je?

 

Ras-el-hanout is een kruidenmengsel uit de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse landen. Er zitten soms wel meer dan 20 soorten specerijen in. Letterlijk betekent het: het beste uit te winkel, dat wil zeggen de beste specerijen van die betreffende kruidenwinkel.
Er zit o.a. kaneel, kruidnagel, kurkuma, gember, nootmuskaat, piment, peper en foelie in. De smaak kan vrij sterk zijn, dus gebruik eerst een klein beetje en vul het eventueel aan met nog wat meer van deze kruidenmix. Ras-el-hanout is tegenwoordig in bijna alle supermarkten wel te koop.

 

En nog zo’n lekker stoofgerecht

 

Liever op de Hongaarse toer, probeer dan deze Hongaarse Goulash