Wij hadden een tijdje geleden bij de zoon van mijn man s’mores gegeten. Marshmallows geroosterd op een stokje boven de barbecue en daarna met chocolade tussen twee biscuitjes. De kleindochters smulden van deze Amerikaanse s’mores. Nu vinden ze heel veel toetjes zalig, maar ik had het idee dat ze dit toch wel heel erg lekker vonden. Dus toen ze weer eens bij ons logeerden, heb ik deze marshmallows met chocolade en rood fruit op de bbq gemaakt. Een pan vol met zachte marshmallows en gesmolten chocolade, met daarop vers rood fruit waarin ze de koekjes konden dippen. Nou je raadt het al ….. ze hebben hiervan gesmuld! En ik moest snel het recept uitschrijven, zodat hun vader dit de volgende keer ook kan maken.

 

S’mores

 

De marshmallows roosteren op een kampvuur is een typisch Amerikaanse traditie. De kinderen verzamelen zich om het kampvuur en houden hun stokje met daaraan een marshmallow, boven het vuur. Het heeft iets gezelligs zo allemaal bij elkaar rondom het vuur.
En hoe leuk is het om s’mores te maken als nagerecht na de barbecue. Lekker met z’n allen een marshmallow boven de barbecue zacht laten worden en dan tussen twee biscuits met chocolade stoppen en smullen maar.
Of je maakt deze s’mores dip in een pan, dan kan iedereen lekker zijn of haar koekje(s) dippen in de zachte marshmallows en gesmolten chocolade. Zet de pan op tafel en smullen maar!

 

Fruit

 

Ik heb nu frambozen en aardbeien genomen, maar je kunt natuurlijk ook ander fruit erop serveren. Neem bijvoorbeeld plakjes banaan, stukjes perzik, nectarine, ananas, mango of verse vijgen. Blauwe bessen en rode bessen, bramen zijn ook erg lekker. Doe dit er pas op als de pan uit de barbecue of oven komt.
Verder kan je nog gehakte noten erop serveren, wat jou maar lekker lijkt.

 

Tips:

 

In plaats van 1 grote pan, kan je natuurlijk ook kleine eenpersoons porties maken in kleine pannetjes of schaaltjes.

Ik heb een grote zak marshmallows barbecue* gebruikt voor dit recept.

Als nagerecht kan je ook fruit grillen op de barbecue, hier lees je wat daarvoor geschikt is.

Extra nodig: gietijzeren pan (24 cm doorsnee) of aluminium schaal

 

 

Recept Marshmallows met chocolade en rood fruit op de bbq: