In mijn ijver om zoveel mogelijk verschillende recepten te maken met verse wasabi, had ik het idee om het in ijs te proberen. Alleen wasabi leek me niet lekker, heb het daarom gecombineerd met nog meer “Oosterse” smaken. Het is een matcha en wasabi ijs geworden, waarin ik ook limoenblad, limoenrasp en -sap en sereh heb verwerkt omdat ik er al achter gekomen was dat limoen en wasabi een mooie match zijn.

 

Ik heb maar 1,5 lepel matcha gebruikt omdat ik anders bang was dat het te ‘bitter’ zou kunnen worden. Ben je gek op de smaak van matcha, gebruik dan meer poeder. Sowieso kan je dit ijs naar eigen smaak aanpassen met meer of minder wasabi en of andere ingrediënten.
Let wel op dat wasabi uit een tube of potje een hele andere smaak geeft dan de verse wasabi. Mocht je dit willen gebruiken, voeg dan veel minder wasabi toe.

 

Verder heb ik het ijs gemaakt, zoals ik zo vaak ijs maak zonder ijsmachine….slagroom en een blikje gecondenseerde melk is de truc. Let wel op: door de room met de gecondenseerde melk op te kloppen, duurt het heel erg lang voordat het stijf is. Je kunt ook eerst de room opkloppen en dan al mixend beetje voor beetje de gecondenseerde melk toevoegen.

 

Nu ben jij natuurlijk nieuwsgierig hoe de smaak is. Nou, ik kan je verklappen dat het een bijzonder heerlijk en frisse combinatie geworden is, met een kleine ‘kick’ van de wasabi.

 

Eet dit ijs na bijvoorbeeld deze Cordita’s met bavette en wasabi.