Tja als je de hele dag thuis zit, ben je misschien sneller geneigd om te gaan snaaien in deze crisistijd. Niet voor niets vliegen de zakken chips als eerste de supermarkten uit. Dit zou wel het laatste zijn waar ik aan zou denken als ik boodschappen ga doen, maar ja. Gelukkig zijn de producten zoals verse groente en andere ‘gezondere’ producten nog wel ruim aanwezig in de winkels. Ik heb voor jullie een recept voor een verantwoord tussendoortje, namelijk deze Matcha energieballetjes met citroen. Lekkere snack voor de lekkere trek.

 

Matcha

 

Ik had ooit een blikje Matcha poeder gekocht en die vond ik nu weer terug toen ik de keukenkastjes aan het uitsoppen was. Ja je moet toch iets doen tegen de verveling hè?
Matcha is een Japanse groene thee in poedervorm, je kunt het kopen in de supermarkt. Het is een tijdje ontzettend populair geweest, je zag overal recepten van Matcha latte voorbij komen.
Deze groene thee is super gezond omdat het tien keer zoveel antioxidanten dan de normale groene thee bevat. Het drinken van deze thee kan jouw stressniveau verlagen, vetverbranding verbeteren (dat wil je toch!) en ouderdomseffecten tegen gaan.
Het heeft een iets bittere smaak, zorg ervoor dat je niet te veel toevoegt.

 

Bliss balls

 

Deze verantwoorde balletjes noemen ze ook wel bliss balls. Ik weet niet waar die naam vandaan komt, maar het zijn gezonde en lekkere balletjes.
Maakt niet uit hoe het heet, maak ze gewoon zo lekker of gezond als je zelf wilt.
Bliss balls kunnen gemaakt worden van havermout, dadels, tahini, pindakaas, notenkaas, noten, cacao, zaden, kokosrasp, geraspte wortel en/of gedroogd fruit.

 

Ik heb ze nu gemaakt van rauwe (ongebrande en ongezouten) cashewnoten en matcha gemaakt omdat ik dat toevallig nog vond. Door de kokosolie worden ze smeuïger en door de dadels en agavesiroop (of honing) worden ze zoeter. Gebruik wel zachte dadels, die zorgen ervoor dat het deegje lekker makkelijk een balletje vormt.
Met een paar ingrediënten en een keukenmachine heb je deze lekkere balletjes zo in elkaar geflanst.

Heb je zin in nog meer van zulke verantwoorde balletjes? Probeer dan ook eens deze Kokos, noten en pindakaasballetjes of Energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao.

 

Tip:

 

De citroenrasp (zest) geeft een heerlijke frisse smaak aan deze balletjes. Gebruik dit daarom wel Als je een balletje eet, is het net alsof je groene thee met citroen eet (in plaats van drinkt, haha).

 

 

Recept Matcha energieballetjes met citroen: