Dit Matcha kokos parfait ijs heeft een bijzondere smaak door de matcha. Ik heb het de titel parfait ijs gegeven omdat een parfait tegenwoordig ook een yoghurt ontbijtje in een glas kan zijn. Dit is dus ijs en wat voor ijs!

 

Parfait

 

Parfait is dus een luxe ijs wat zonder een ijsmachine gemaakt wordt. Ik heb wel een ijsmachine, maar als het zonder kan vind ik dat wel heel erg makkelijk. Door het luchtig kloppen van de eieren en het toevoegen van sterke drank, kan je dit ijs bevriezen zonder te roeren.

 

Normaliter is de basis van parfait is slagroom, ei(dooiers) en suiker. Dit kan je naar eigen idee op smaak brengen met vruchten, noten, chocolade en/of een likeur. Door het toevoegen van sterke drank, bevriest het ijs niet hard en krijg je een romige structuur zonder ijskristallen. Redenen genoeg om er wel een lekker likeurtje doorheen te mengen. Maar dan is het niet geschikt voor de kids helaas.
Ik heb er een blanke chocolade likeur doorheen gedaan, maar je kunt ook bijvoorbeeld witte rum, wodka of Pisang Ambon erdoor mengen. Die laatste likeur heeft een mooie groene kleur, wat de kleur van de parfait nog mooier maakt.

 

Matcha

 

Matcha is een Japanse groene thee die in poedervorm te koop is. Het is een tijdje super populair geweest en werd als superfood bestempeld. Deze groene thee is erg gezond omdat het tienmaal meer antioxidanten dan de normale groene thee bevat. Het drinken van deze thee zou je stressniveau verlagen, vetverbranding verbeteren (dat willen we allemaal wel) en ouderdomseffecten tegen gaan. Het heeft een iets bittere smaak, pas dus op dat je niet te veel toevoegt.
En als je dan toch de matcha gaat aanschaffen voor deze parfait, kan je er ook nog een Matcha latte of dit bijzondere Matcha en wasabi ijs van maken.

 

Tip:

 

Door het blikje kokosmelk een nacht in de koelkast te zetten wordt de bovenste laag dik. Dit dikke gedeelte gebruik je voor het ijs. Het overgebleven waterige kokosmelk kan je weer goed gebruiken in een lekkere smoothie.

 

 

Recept Matcha kokos parfait ijs: