Zelf hamburgers maken is het lekkerste en het is helemaal niet moeilijk. Gebruik goede mager rundergehakt en doe verse kruiden of specerijen naar smaak erin. Deze mega cheeseburgers kan je natuurlijk ook kleiner maken, maar voor de lekkere en grote trek en speciaal voor de mannen zijn het mega burgers geworden. Wij vinden het lekker om de burgers niet helemaal gaar te bakken, ze mogen nog iets rood zijn van binnen. Maar ook dat kan je zelf bepalen.

 

Ik heb een stuk cheddar kaas gekocht en ongeveer de helft geraspt en in de burger gedaan. Daar worden ze lekker sappig van. De rest is in plakjes gesneden en gaat op de burger tijdens het bakken, hierdoor smelt de kaas een beetje.

 

Als je zelf lekkere hamburgers maak, gebruik dan een goede (eventueel zelfgemaakte) mayonaise. Ik vind de mayonaise van Hellmann’s erg lekker, maar dat is persoonlijk.
Brioche broodjes zijn het lekkers bij een burger, kijk of je ze kan vinden bij jouw bakker. Zo niet neem dan een grote Italiaanse bol waar deze burger in past.

 

Wat eten we erbij?

Bij zulke heerlijke hamburgers passen deze Zelfgemaakte patat frites natuurlijk heel erg goed.