Ik was alleen thuis en had zin in iets lekkers (ssst niet verder vertellen hoor). Meestal als ik iets bak, is het al gelijk op als het uit de oven komt. Hubbie is namelijk een cookiemonster! Ik had dus trek in chocolade en in koekjes. Maar vaak als ik koekjes bak mislukt dit omdat het deeg dan helemaal uitloopt tijdens het bakken. Dan ontstaat er een grote koek. Wat als ik nu gewoon een mega chocolade koek bak, kan het ook niet uitlopen haha.

 

Chocolade

 

Ik heb de koek van cacaopoeder en chocodrops gemaakt. Maar je kunt ook gehakte chocolade erdoor doen. En voor extra smaak heb ik er zoutvlokken over gestrooid. Ik vind de combi chocolade en zout heerlijk, net zoals karamel en zout. Denk jij nou dat hoeft niet van mij, laat het dan achterwege. Maar het zout versterkt de chocoladesmaak, probeer het maar eens.

 

Deze mega chocolate chip cookie heb ik voor de zekerheid toch maar in een bakring gebakken. Was bang dat ik anders een nog grotere koek zou krijgen omdat het deeg zou gaan uitlopen. Ik ga deze heerlijke koek nog eens bakken en dan zonder ring, kijken wat er dan gebeurt.

 

Gebruik de chocolade die jij lekker vindt, ben je gek op melk of witte chocolade dan meng je dit door het deeg. Ik denk dat stukjes karamel fudge ook heerlijk is.
Het lekkerst is de koek als je het nog een beetje warm eet, maar koud smaakte het ook prima. Of serveer het warm als nagerecht en doe er dan bolletjes vanille-ijs bij. Zalige afsluiter van een etentje.

 

De kunst is het om de koek net gaar te bakken, hij mag nog een beetje smeuïg zijn van binnen. Dus als de randen gaar lijken, maar het is nog een beetje zacht van binnen, kan je de koek uit de oven halen.

 

Tips:

 

Ik ben een liefhebber van roomboter, maar heb deze koek gemaakt van Flora plantaardige boter*. Hierdoor is deze koek ook vegan.

Ben jij ook zo gek op chocolade koekjes? Probeer dan ook eens deze Craquelé chocolade fudge koekjes of Koekjes met ruby chocolade.

 

Recept Mega chocolade koek: