Deze Mexicaanse orzotto met garnalen is een makkelijk eenpansgerecht. De orzo is een pastasoort wat een beetje op een rijstkorrel lijkt en het voordeel van deze pasta is dat het snel gaar is. Daarbij zijn courgetteplakjes en garnalen ook snel gaar, dus op zich een niet te moeilijk gerecht voor een doordeweekse dag. Maar wel een lekker gerecht met Mexicaanse smaken. Mexicaanse risotto meets paella, zullen we het maar noemen.
En je maakt maar een pan vies, dus weinig afwas.

 

Komijnpoeder en het gebruik van kaneelpoeder is typisch Mexicaans. Wij gebruiken kaneel meestal alleen maar in zoete gerechten, maar in hartige gerechten zoals deze Mexicaanse orzotto is het ook heel erg lekker. Als je van pittig houdt, kan je de zaadlijsten in de rode peper laten, maar check eerst even hoe pittig de rode peper is. Daar wil nog wel eens verschil in zitten. Door een heel klein stukje van het puntje van een peper te eten, kan je proeven hoe pittig deze is.
Als je niet van koriander houdt dan kan je dit vervangen door peterselie of zelfs door basilicum. Gebruik wel verse kruiden!
Natuurlijk kan je ook een groene courgette gebruiken, maar die gele zag ik liggen en vond dat wel een kleurig exemplaar.
Je kunt er ook nog maïskorrels doorheen doen als extra groente.

 

Toetje?

 

Een heel lekker en verfrissend nagerecht na de Mexicaanse orzo met garnalen is deze Vlierbloesem granita met bramen en munt.