Er is een groot verschil tussen de ‘Europese’ Salsa Verde en Mexicaanse Salsa Verde. Voor deze salsa verde worden tomatillo’s gebruikt. Een tomatillo is geen tomaat, maar een soort bes en wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. Het is lampionplant en familie van de goudbes. De tomatillo is een beetje zuur en lijkt ook helemaal niet op onze tomaat.

 

Voor extra smaak heb ik de tomatillo, groene pepers en ui geroosterd in een pan. Hierdoor gaat het hele ‘rauwe’ er van af. Het is een pittige maar frisse saus geworden
Deze Mexicaanse salsa verde is heerlijk bij de borrel met Nacho chips of bij dit gerecht: Taco’s met zoete aardappel en salsa verde.

Mexicaanse Salsa Verde

Je kunt een romige salsa verde maken door er een avocado door te pureren.
Als je geen tomatillo’s kunt vinden, gebruik dan tomaten en rode peper ervoor in de plaats, dan heb je een rode salsa.

 

Bewaar de overgebleven saus in een afgesloten jampot. Deze blijft ongeveer een week goed in de koelkast.