Deze mini frittata met doperwten, feta en munt had ik heel lang geleden eens gemaakt. En nu bedacht ik mij ineens, dat dit wel een hele handige snack is voor onderweg. Vooral als je geen brood wilt eten, is deze kleine eiermuffin ideaal. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk om te eten.

 

Om aan genoeg eiwitten op een dag te komen, is dit sowieso een aanrader. Want zoals jullie misschien wel weten, moet ik na mijn gastric sleeve operatie goed opletten dat ik genoeg eiwitten naar binnen krijg. Ik kan je vertellen dat dit niet meevalt. Maar alle kleine beetjes helpen, zo ook dit hapje.

 

Frittata

 

Een frittata is de Italiaanse benaming voor een soort omelet. Deze omelet is meestal gevuld met restjes groente en eventueel overgebleven pasta van de dag ervoor. Het gerecht is uit armoede ontstaan omdat men zich niet elke dag een nieuwe maaltijd kon veroorloven. Daarom verwerkten ze de volgende dag de restjes in een omelet. Het is dus een kruising tussen een omelet, pannenkoek of pizza.

 

Vul de muffins met de groente die jij lekker vindt of in huis hebt. Ik heb altijd wel een zak erwten in de vriezer liggen, die komen meestal wel van pas. De munt maak het lekker fris, munt is sowieso een goede match met erwtjes en feta. Maar je kunt ook andere kruiden gebruiken zoals tijm, rozemarijn, koriander en/of verse peterselie.
Mocht je nou niet van feta houden, gebruik dan oude geraspte kaas erin. Ook lekker.

 

Bewaar ze goed afgesloten in de koelkast, dan blijven ze wel een paar dagen goed.

 

En ik heb nog een recept van deze heerlijke kleine omeletjes voor jou, namelijk een Mini frittata met asperges en zalm. Probeer die ook eens!

 

 

Recept Mini frittata met doperwten, feta en munt: