Pancake cereal zijn mini pannenkoekjes die lekker krokant aan de buitenkant en zacht van binnen zijn. Je kunt ze op allerlei manieren serveren. Ik heb de mini pancakes cereal met mango en yoghurt gegeten deze keer. Ben je gek op pannenkoeken, dan moet je dit beslist eens proberen.

 

Pancake cereal

 

Deze mini pannenkoekjes zijn een hit en komen uit Amerika. Daar werd het een trend door Tik Tok. Je maakt ze heel makkelijk zelf en binnen 10 minuten heb je een heerlijk ontbijt, brunch of zelfs nagerecht klaar. Serveer het als ontbijt met yoghurt of kwark en vers fruit, als brunch kan je een hele bowl vol hiervan serveren met vers fruit en wat honing. En als nagerecht kan je het met een bol ijs en een chocoladesaus of karamelsaus eten.

 

Gebruik voor het maken van deze mini pannenkoekjes bloem of een pannenkoekmix. Maar ik vind zelfgemaakt het lekkerst en je hebt de ingrediënten hiervoor wellicht al in huis, zoals bloem, bakpoeder, (karne)melk en een ei. Maak het beslag niet te dun, anders loopt het uit en krijg je wat grotere pannenkoekjes.

 

Je kunt het beslag in een spuitzak doen, zoals ik gedaan heb of het in een spuitfles (zoals bijvoorbeeld een lege schone ketchupfles) doen of gewoon met een theelepeltje. Gebruik wel een antiaanbakpan of een speciale pannenkoek pan. Zet deze op middelhoog vuur, zodat de pannenkoekjes niet verbranden.

 

Hoe klein de pannenkoekjes, hoe sneller ze klaar zijn. De kleintjes worden een beetje krokant en de grotere iets meet zacht van binnen. Bak ze aan een kant tot er kleine gaatjes in de pannenkoekjes komen, dan draai moet je ze omdraaien.

 

Ben jij ook zo gek op pannenkoeken? Dan heb ik nog een paar lekkere recepten voor jou:

 

Luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus
Kruidige pannenkoekjes met koffie
Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen

 

 

Recept Mini pancakes cereal met mango: