Ik had nog een pak mini roti in de kast liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Nu had ik al heel lang in mijn hoofd om kip te bereiden met de smaken van Peking eend. Ben namelijk gek op dit gerecht. Nou deze mini roti met kippendijen Peking style is een mooie combi geworden.

 

Pekingeend

 

Pekingeend is een bekend gerecht uit China. Bijna elk goed Chinees restaurant heeft het wel op de kaart staan. Met de ene Pekingeend is nog niet de andere. Ik ben er gek op en bestel het meestal, maar soms valt het helaas erg tegen. Ik heb me nog niets gewaagd op Pekingeend zelf thuis te bereiden, het is nogal een klus om te klaren. De eend wordt eerst gepekeld, daarna langzaam gegaard in de oven totdat het vlees super mals is en het vel krokant. Pekingeend wordt geserveerd met flinterdunne pannenkoekjes, komkommer en lenteui. Erbij wordt vaak ook nog een hoisin saus en sesamzaadjes geserveerd.
Ik moet zeggen dat de smaak van dit gerecht aardig overeenkomt met de Pekingeend.

 

Kipdijfilets

 

Ik heb kipdijfilets gebruikt omdat dit vlees malser is dan kipfilet. Omdat het wat vetter is, kan je het ook lekker krokant bakken. Gebruik wel een antiaanbakpan, want de saus kan gaan karameliseren en zou dan aanbakken in de pan. Wil jij het liever ‘mager’ houden, gebruik dan kipfilets en sla deze ook plat.

 

Wortel zoetzuur*

 

Behalve komkommer heb ik ook een zoetzuur van wortel gebruikt op de roti. Ook de wortel heb ik met een spiralizer in spaghetti slierten gedraaid. Hoe je een lekkere zoetzuur kunt maken, lees je hier.
Als je wilt kan je er ook nog fijngesneden lente-ui, rode peper en/of sesamzaadjes bij serveren. Ook leuk is om alles op tafel te zetten en iedereen zijn eigen roti samen te laten stellen.

 

Recept Mini roti met kippendijen Peking style: