Ik mocht een supertof event bijwonen van Lee Kum Kee bij Smulweb Kookcollege. Hier maakten wij kennis met de heerlijke Lee Kum Kee sauzen. Daarna gingen we zelf aan de slag om lekkere Oosterse gerechten te bereiden. Met die smaakmakers die wij meekregen ben ik thuis gaan experimenteren en heb deze bijzondere mini roti met Oosters jackfruit gemaakt van de Char Siu Sauce en Premium Oestersaus van Lee Kum Kee.
Deze roerbak is natuurlijk ook erg lekker met rijst of noedels.

 

Oestersaus van Lee Kum Kee

 

Wist jij dat Mr Lee Kum Sheung van Lee Kum Kee de uitvinder is van de oestersaus? Dit is ontstaan doordat hij een pan met oestersoep had laten staan op het vuur, dit was toen helemaal ingekookt. Toen hij het proefde dacht hij eureka(!) ….dit is een hele goede smaakmaker. En dit is nog steeds één van de meest gebruikte sauzen in de Chinese keuken! En deze firma – die al 131 jaar bestaat – is globaal de bekendste en grootste leverancier van smaakmakers. Hun 220 producten worden in meer dan 100 landen verkocht.

Mini roti met Oosters jackfruit

Kook jij wel eens Chinees of Oosters thuis? Het is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Met deze sauzen creëer jij in een handomdraai de lekkerste Aziatische gerechten thuis. De sauzen zijn uiteraard te vinden in de toko’s, maar ook bij een supermarkt zoals de Albert Heijn en Jumbo.

 

Ik heb in dit gerecht de Lee Kum Kee Char Siu saus gebruikt, een saus gemaakt van chilies en gefermenteerde bonen. Deze saus is mild gekruid en is perfect voor stoofschotels of om te roerbakken. Daarbij heb ik tevens de beroemde Premium Oestersaus verwerkt.

 

Oosterse gerechten

 

Wij zijn gek op de smaken uit het Verre Oosten, je kunt daarom ook diverse recepten hiervoor vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze te lekkere Chinese speklapjes (Char Siu). Die kan je ook maken met de sauzen van Lee Kum Kee.

 

 

Recept Mini roti met Oosters jackfruit: