Deze mini stroopwafels met oranje chocolade zijn ontzettend leuk om met de kinderen voor Koningsdag te maken. Je smelt de chocolade en laat de kids de stroopwafeltjes dippen en de chocolade en daarna bestrooien met eetbaar strooisel. Weet zeker dat ze dit leuk vinden om te doen, vooral nu Koningsdag helaas niet echt gevierd gaat worden. Dan moeten we het thuis maar gezellig maken toch? Samen stroopwafels met een topping maken.

 

Ik heb mini stroopwafels gekocht hiervoor, maar je kunt natuurlijk ook de grote nemen.
En voor Koningsdag is deze oranje chocolade natuurlijk te gek. Misschien kan je rood/wit/blauwe sprinkles vinden, dan serveer je helemaal Koninklijke stroopwafels.
Je kunt stroopwafels ook dippen in een andere chocolade, puur, wit of melk. Bestrooi ze dan met een topping zoals nootjes, M&M’s, fijngehakte gedroogd fruit of fijngehakte koekjes.

 

Oranje chocolade

 

Deze heerlijke oranje chocolade drops heb ik ooit eens gekregen. Ze hebben niet alleen een prachtige kleur, maar ook nog eens een heerlijke sinaasappelsmaak. Dus je krijgt mooie stroopwafels met een extra lekkere smaak. Ik had een hele grote pot, die is nu helaas op. Maar ik ga zeker weer een nieuwe bestellen. Je kunt met deze chocolade zoveel leuke ‘Hollandse’ recepten maken, voor bijvoorbeeld een WK en natuurlijk Koningsdag.
En als jij een pot van deze oranje chocolade koopt, dan heb ik nog meer recepten voor je. Zoals deze Oranje boven donuts, je dipt hiervoor mini donuts in de oranje chocolade. Of de te lekkere Oranje studentenhaver chocoladereep, je smelt hiervoor de chocolade, giet het op bakpapier en bestrooit het met studentenhaver.

 

Het is voor dit recept wel belangrijk dat je de chocolade tempereert*. Dat klinkt moeilijker dan het is. Je smelt 2/3 van de chocolade drops in een kommetjes in een magnetron op max. 500W. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Check halverwege of de chocolade al gesmolten is, zo niet dan laat je het verder smelten. Roer de chocolade wel elke 20 seconden door.
Haal de kom dan uit de magnetron en roer de overige chocolade drops erdoor. Laat even staan zodat deze chocolade ook smelten kan en meng het er dan door.
Deze manier zorgt ervoor dat de chocolade goed hard wordt op het koekje. Doe je het niet, dan blijft de chocolade zacht en dat wil je niet.
Lees ook mijn blog: Chocolade tempereren.

 

 

Recept Mini stroopwafels met oranje chocolade: