Tijdens een barbecue op Ibiza, had mijn broertje (die daar woont) een steak gemarineerd met miso. Wij vonden dat zo lekker, dat moest ik thuis natuurlijk ook proberen. Kreeg zelfs een zakje miso mee van de lieverd. Heb heel veel geexperimenteerd met de miso en toen was het zakje op. Maar gelukkig een adresje gevonden waar ik het online kon bestellen, dus ik heb het weer in huis. Nu staat miso niet op mijn crash dieet lijstje van je wel/niet mag eten, maar om het dieet een beetje op te pimpen gebruik ik het toch maar. Net zoals de vissaus, rode peper, gember en knoflook bij de asperges. Deze miso bavette met roergebakken asperges is wederom een geslaagd crash dieet gerechtje. Ook heerlijk als je niet op dieet bent (haha). Natuurlijk kan je ook een ander soort steak gebruiken hiervoor.

 

Ik heb een CedarWood ovenplank gebruikt, die ik ooit ontvangen heb van Koken op Hout,  hierdoor krijgt het vlees nog meer smaak.

 

Sambal bij?

 

Ik heb voor de marinade zelfgemaakte sambal gebruikt. Wil je die ook maken, dan kan je hier het recept vinden.