Heerlijke vis bereid op z’n Oosters. Deze miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels is een prachtig gerechtje en helemaal niet moeilijk om te bereiden.
Ik heb noedels gemaakt van een rode wortel. Natuurlijk kan je ook een oranje wortel gebruiken, maar ik had deze rode nog in de koelkast liggen. Als je geen spiralizer hebt om dunne slierten te maken van de wortels, snijd dan wortel met een dunschiller hele dunne stroken uit de. Dit geeft ook een prachtig effect op het bord. De stroken zullen wel iets langer moeten marineren in het zoetzuur om zacht te worden. Houd daar rekening mee. Of kook ze even in het pannetje met zoetzuur tot ze zacht zijn.

 

Laat de kabeljauw een nacht marineren, zodat de smaken er goed kunnen intrekken. Dus dit doe je de avond ervoor en dan heb je de volgende dag heel weinig werk aan dit heerlijke gerecht. In plaats van kabeljauw kan je ook een zalmfilet gebruiken.

 

Ik ben verslaafd aan miso. Miso is een pasta gemaakt van sojabonen en komt uit Japan. Het geeft de vis een hele hartige smaak en is ook in heel veel gerechten te gebruiken. Zoek maar op mijn site naar miso en je vindt diverse recepten.
Je kunt miso vinden in een toko of koop het online. Ik heb de rode sesamzaadjes ook gekocht in een toko, maar je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ of zwarte sesamzaadjes gebruiken.

 

Kabeljauw

 

Kabeljauw is een lekkere magere vissoort. Je kunt ook dit Kabeljauwhaasje met tabouleh maken, dat is ook een heerlijk visgerecht.