Dit is een bijzondere combinatie geworden. Ik wilde eigenlijk een noedelgerecht maken, dacht dat ik nog wel noedels of mie op voorraad had …. maar helaas. Wel zag ik nog Mafaldine pasta liggen in mijn voorraadkast. Het is daarom een soort fusion gerecht geworden. Italy meets Asia met deze miso kipfilet met pasta, asperges en miso spinaziepesto.

 

Mafaldine pasta (ook wel bekend als Reginette pasta) is geribbelde brede lintpasta. Door de vorm van deze pasta, neemt hij lekker veel saus op en dat komt goed uit met deze miso spinaziepesto. Eigenlijk is het geen pesto, maar meer een soort saus gemaakt van o.a. spinazie, koriander en miso. De miso geeft de saus een heerlijke hartige smaak. Deze smaak komt ook terug in de marinade van de kip, waardoor de kip zo goed past bij deze pasta …. of andersom. Ik heb rode miso gebruikt voor dit gerecht.

 

Miso

 

Miso is een Japanse smaakmaker gemaakt van sojabonen. Het heeft een hartige smaak ook wel umami genoemd. Behalve voor Japanse gerechten, is het multi inzetbaar in de keuken. Zo heb ik daar bijvoorbeeld deze Koolraapblokjes geglaceerd in miso boter van gemaakt.