Wij zijn gek op cocktails, vooral op een warme dag kunnen we genieten van een cocktail in onze mooie tuin. Ik heb nu eens de klassieke Mojito gemaakt. Een frisse Cubaanse cocktail gemaakt van rum, limoen, verse munt, suiker en bruisend water.

 

Cocktails

 

Op zoek naar cocktail recepten kwam ik op de site Cocktailicious.nl terecht. Hier vond ik dus ook die klassieker Mojito. En denk je … er staan wel 30 verschillende soorten Mojito’s op deze site. Ik wil je wel allemaal gaan maken, zo lekker zien ze eruit. Caroline en Bart maken al zes jaar samen deze heerlijke cocktails. Na een gezellige cocktailavond is het idee ontstaan om deze website op te zetten. Bij hun ben je dus aan het goede adres als je graag thuis zelf cocktails wilt gaan maken. Je vind er meer dan 300 cocktails, van de klassiekers tot de nieuwste creaties.

 

Mojito

 

Net zoals de meeste cocktails met rum, vind deze cocktail ook zijn oorsprong in Cuba. Waarschijnlijk is het daar op een suikerplantage ontstaan. Het was eigenlijk als medicijn bedoeld, maar is nu het populaire drankje in het uitgaansleven. De klassieker wordt dus gemaakt van rum, rietsuiker, limoensap, verse munt en spuitwater en wordt geserveerd met veel ijs in het glas.
Door de munt en limoensap is het een frisse cocktail en super makkelijk zelf thuis te maken. Een echte zomerse cocktail, die je gewoon proberen moet.

 

Natuurlijk kan je met deze klassieker ook variëren. Vervang het sodawater door bijvoorbeeld een lekkere tonic of een bitter lemon. Verwerk vers fruit in de cocktail. Of maak een deluxe versie door het bruiswater te vervangen door Champagne.
De witte rum kan je ook vervangen door een bruine rum of rum met een smaakje.
Hier vind je mijn variaties op de klassieker, namelijk deze Frozen Kersen Mojito, Bramen Mojito, Mojito van bloedsinaasappel en deze twee zonder alcohol de Kokos mojito mocktail met komkommer en de Nojito van bitter lemon.

 

 

Recept Mojito: