Het foodblogevent van de maand oktober is koffie in de keuken. Wat ga ik bereiden met koffie? Ik wist het….ik wilde nog een keer crème brûlée maken. Crème brûlée is een heerlijk nagerecht wat jij thuis zelf ook kunt maken. Het vereist wel wat skills, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Ik heb deze keer een smaakje aan de crème brûlée gegeven. Het is namelijk een mokka crème brûlée geworden. Door de custard op smaak te brengen met mokka, krijg je een heerlijke hint van koffie in dit dessert.

 

Voor een hele decadente uitvoering heb ik alleen maar slagroom gebruikt in plaats van half melk half room. Ik heb kleine potjes gebruikt want het blijft een machtig dessert en een caloriebommetje. Daarom serveer je het op een hele speciale avond en eet je dit niet regelmatig.

 

Extra nodig: 4-6 hittebestendige schaaltjes en een brûlée brandertje

 

Verwentoetjes

 

En nog zo’n heerlijke Franse klassieker is deze Ile flottante. Maak die ook eens als je een bijzonder etentje wilt geven.