In de Foodybox van Kroon op het Werk zat een fles dairy free almond drink van Innocent. Je kent het merk waarschijnlijk wel van de vruchtendranken en smoothies. Nieuw zijn de lactosevrije en veganistische drankjes. Ik heb van de amandelmelk deze heerlijke Mokka en cacao proteïne smoothie gemaakt. Deze smoothie geeft jou een goede kickstart van de dag.

 

Dairy free almond

 

De plantaardige drankjes van Innocent zijn verkrijgbaar in vier smaken: coconut, hazelnut, almond en oat en je kunt ze kopen bij de Albert Heijn. Deze drankjes bevatten slechts drie ingrediënten, namelijk bronwater, geroosterde amandelen en een snufje zeezout. Verder geen toevoegingen, zoals suiker, etc. Deze almond drink zit vol met vitamine E. Het is lactosevrij en veganistisch.
Het heeft een lekkere en volle amandelsmaak welke heel goed past in deze smoothie.

Als je geen problemen hebt met lactose, kan je ook een ‘gewone’ melk nemen. Maar deze amandelsmaak geeft toch wel iets extra’s aan de smoothie.

 

Proteïne poeder

 

Na mijn gastric sleeve operatie gebruik ik regelmatig proteïne poeders oftewel whey poeder. Dit om voldoende eiwitten naar binnen te krijgen. Ik heb een grote pot proteïne poeder vanille en een cacao op het aanrecht staan. De vanille kan je in allerlei smoothies en drankjes verwerken, de cacao is lekker in deze dikke romige smoothie. Vooral cacao en mokka vind ik een heerlijke combinatie. Als je geen proteïne poeder cacao in huis hebt, gebruik dan vanille en doe dan wat extra cacaopoeder erbij voor de chocoladesmaak.

 

Smoothies

 

Wij zijn gek op smoothie en daarom staan er best wel veel verschillende smoothies op de site. De ijskoude smoothiebowls nuttigen we meestal ’s zomers als het warm is. Je kunt als basis een melkproduct gebruiken zoals melk, karnemelk, yoghurt of vruchtensappen. Je kunt smoothies maken met fruit of zelfs met groente zoals zoete aardappel, pompoen, spinazie, wortel, etc. Zoek maar onder smoothies op de site en je kunt ze allemaal vinden.

 

 

Recept Mokka en cacao proteïne smoothie: