Het is alweer een tijdje geleden dat ik muffins heb gemaakt. Probeer nu een soort van verantwoorde muffins te maken, die je zonder schuldgevoel kunt verorberen. Deze mokka muffins met chocolade zijn heerlijk met een intense mokka smaak en lekker veel chocoladestukjes erin.

 

Mokka

 

Mokka is eigenlijk een koffiesoort, maar kan ook een romige sterke koffie zijn. Vaak wordt een combinatie van koffie en chocolade ook mokka genoemd. Maakt niet uit, ik ben gek op de smaak van mokka en je vindt dan ook diverse mokka recepten op de site.

 

Met deze mokka muffins heb je een goede kickstart van je dag en het fijne is dat ze al klaar staan. Dus je hoeft geen ontbijtje klaar te maken, je kunt deze zo meenemen. Geen excuses dus dat je geen tijd had om een ontbijt te maken of te eten!
Maar ze zijn ook lekker als tussendoortje of als nagerecht.

 

Muffins

 

Ik ben niet zo’n bakster, maar muffins maken vind ik wel leuk. Waarom? Omdat het makkelijk is. Je flanst wat ingrediënten door elkaar en je hebt een lekkere muffin. Met muffins luistert de hoeveelheid niet zo nauw. Bij cakes of taarten bakken wel. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Pompoenmuffins met kokos en walnoten of mooie groene Pistache muffins?
De chocolade in de muffin, maakt deze lekker smeuïg en de koffiepoeder en cacaopoeder zorgen voor heel veel smaak.

 

Ik maak muffins meestal met Griekse yoghurt en olie erin, dit werkt voor mij het beste. Ik heb deze keer een suikervervanger in plaats van suiker gebruikt. Wil je toch suiker gebruiken, doe er dan 100 gram suiker in.
De muffins zijn natuurlijk het lekkerst als ze net uit de oven komen, maar je kunt ze luchtdicht verpakt ongeveer vier dagen goed houden (niet in de koelkast).

 

 

Recept Mokka muffins met chocolade: