Ik had nog wat mosselen over van deze mosselen met ham, venkel en dragon. Dacht dat we met z’n tweeën wel twee kilo konden verorberen (haha). Maar ja met dat kleine maagje van mij lukt dat niet meer. Dus ik hield mosselen over en ik had nog een gekookte aardappel in de koelkast liggen en natuurlijk nog heel veel dragon over. Daarom dit gecombineerd in deze lekkere mossel aardappelsalade met dragon.

 

Zo zie je maar dat je van restjes nog een heerlijk maaltje kunt maken. Of het nu een salade is of een soepje, gooi overgebleven eten niet weg maar kijk of er nog iets van te maken is.
Gebruik wel een lekkere (zelfgemaakte) mayonaise voor de saus.
Als je geen dragon in huis hebt of je kunt het niet vinden in de winkel, gebruik dan een ander kruid zoals peterselie, bieslook, kervel of een lente-uitje.

 

Mosselen

 

Mosselen, wij zijn er gek op. Je zult diverse bereidingen met mosselen vinden op de site. Maar ook van overgebleven mosselen kan je ook iets lekkers maken, zoals bijvoorbeeld deze salade. Als je gek bent op mosselen dan heb ik hier nog veel meer mosselrecepten voor jou.

 

Koken

 

Voordat je de mosselen gaat koken, maak je ze eerst schoon. Doe hiervoor de mosselen in een vergiet in je gootsteen en laat koud stromend water erover lopen. Gebruik beide handen om ze schoon te spoelen of gebruik een schone borstel. Het is belangrijk dat je de mosselen wel stuk voor stuk nakijkt. Als er een schelp kapot is, gooi deze dan gelijk weg!
Mosselen die openstaan zijn ook verdacht. Als je deze mossel flink tikt op je aanrecht en hij gaat weer dicht, dan kan je hem koken. Zo niet, dan moet je deze ook weggooien.
Helaas zal je daarom een paar mosselen uit het pak moeten weggooien, maar liever dat dan ziek worden van een verkeerd mossel.

 

De mosselen kunnen een zogenoemde baard hebben. Dat is een plukje haar wat uit de mossel steekt. Trek het met je vingers of een mesje uit de mossel.
Mosselen hoeven niet lang te koken, zodra ze open staan zijn ze al klaar. Kook ze vooral niet te lang, dan worden ze droog en taai.

 

Tip:

 

Mocht je geen gekookte mosselen hebben overgehouden van een recept, dan kan je vers gekookte mosselen bij de visboer of supermarkt kopen voor dit recept.

 

Recept Mossel aardappelsalade met dragon: