Alle mosselfans, opgelet. Ik heb namelijk een heerlijk mosselrecept voor jullie. Deze mosselen in citroen knoflooksaus is weer eens een hele andere manier om mosselen te bereiden.
Persoonlijk ben ik dol op mosselen en als we ze eten, kook ik het vaak in een wijn of bouillon. Ik bereid het gewoon met wat smaakmakers zoals knoflook en sjalotten en serveer het met een lekkere dipsaus.

 

Vandaag deel ik weer een eenvoudig recept om mosselen te koken. Een simpele citroen knoflooksaus. Het is duidelijk dat de eenvoudigste smaken soms echt de beste smaak naar voren brengen.
Dit recept voor mosselen in citroen knoflookbotersaus is absoluut onfeilbaar en kan worden aangepast aan eigen smaak. En in minder dan 30 minuten word je getrakteerd op een heerlijk gerecht dat zelfs de volgende dag goed is. Ik serveerde deze met wat stokbrood ernaast om de heerlijke saus op te dippen. Dit recept werkt net zo goed met garnalen als met vis!

 

Mosselen

 

Het seizoen voor de Zeeuwse mosselen is weer gestart, we kunnen weer lekker genieten ervan. Afhankelijk van het weer in het voorjaar begint de oogst van de mosselen in juli en loopt het door tot april van het volgende jaar.
De regel dat de ‘R’ in de maand moet zijn om mosselen te kunnen eten, is dus allang achterhaald.

 

Ben jij ook zo dol op mosselen? Dan vind je hier nog veel meer lekkere mosselrecepten.

 

Mosselen schoonmaken

 

Als je mosselen gekocht hebt, bereid ze dan zo snel mogelijk en laat ze niet te lang in de koelkast liggen. Hoe je mosselen kunt schoonmaken en koken, lees je hier*.

 

Saus over

 

Mocht je nog van die heerlijke romige knoflooksaus over hebben, gooi dat dan niet weg. Zeef het goed en bewaar het (in de vriezer) om het later als basis te gebruiken voor een heerlijke mossel- of vissoep.

 

 

Recept Mosselen in citroen knoflooksaus: