Er lag nog zo’n lekkere echte buffalo mozzarella in mijn koelkast te lonken. Wat ermee te doen? Een lekkere salade maken natuurlijk. Salade Caprese? Ja daar lijkt deze Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade wel een beetje op. Maar de toevoeging van de rijpe zoete abrikoos was geniaal (al zeg ik het zelf). Het is een heerlijke lunch geworden en de combinatie paste prima bij elkaar.
Gebruik wel een goede mozzarella en olijfolie voor deze salade en lekkere rijpe abrikozen en tomaten voor het beste resultaat.
En dit is ook een lekkere salade: Pasta Caprese salade
Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade. Er lag nog een lekkere Buffalo mozzarella in de koelkast en daarvan maak ik deze Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 zakje rucola sla
- 1 buffalo mozzarella
- 5 rijpe tomaten
- 5 abrikozen
- 1 bosje basilicum
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Verdeel de sla over twee borden.
- Scheur de mozzarella in stukjes en leg dit op de sla.
- Spoel de tomaten en abrikozen schoon, dep ze droog en snijd ze in kwarten. Verdeel dit over de sla. Hak of scheur wat basilicumblaadjes fijn en strooi dit erover.
- Draai wat peper en zout uit de molen boven de salade en schenk er een beetje olijfolie over.
- Genieten maar van deze zomerse salade!