Mozzarella met Bloedsinaasappel

Ik werd voor dit recept mozzarella met bloedsinaasappel geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Jullie weten inmiddels wel dat ik een groot fan ben van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek.
Ik vond onderin de koelkast nog een mozzarella die eigenlijk wel gebruikt moest worden. En het is de tijd van bloedsinaasappelen, die had ik toevallig gehaald vandaag. Toen bedacht ik mij eens dat Yotam een recept hiervoor had. Het was echter met burrata die natuurlijk wel iets lekkerder is dan de mozzarella, maar dat mag de pret niet drukken.
Laat ik nou toch nog wat lavendel van Van Beekum Specerijen over hebben en voila de lunch voor vandaag is een feit.
In plaats van korianderzaad heb ik szechuan peper gebruikt die ik even fijn gevijzeld heb. Het is een bijzondere combinatie geworden.

 

Ik heb nog zo’n heerlijk recept met lavendel voor je. Wat dacht je van deze Kip met citroen en lavendel

Mozzarella met bloedsinaasappel. Mozzarella met bloedsinaasappel met een dressing van honing, lavendel en szechuan pepers.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1/2 tl gedroogde lavendel
  • 1/2 tl szechuan pepers
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 handvol rucola
  • 1 bol mozzarella

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie met de honing. Voeg de lavendel en szechuan pepers toe en zet het vuur uit.
  • Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit eraf. Snijd dan in dunne plakken (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
  • Leg een beetje rucola op een bord en leg daar de mozzarella op. Leg de sinaasappelplakjes dakpansgewijs ernaast. Lepel de dressing over de kaas en sinaasappel. Strooi er nog wat zout over.

2 reacties

  1. Hoi Daniela, dit recept komt uit het boek NOPI van Yotam Ottolenghi. Mvg, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating