Ik werd voor dit recept mozzarella met bloedsinaasappel geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik heb jullie al eens eerder laten weten dat ik een groot fan ben van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek.
Ik vond onderin de koelkast nog een mozzarella die eigenlijk wel gebruikt moest worden en het is de tijd van bloedsinaasappelen, die had ik toevallig gehaald vandaag. Toen bedacht ik mij eens dat Yotam een recept hiervoor had. Het was echter met burrata die natuurlijk wel iets lekkerder is dan de mozzarella, maar dat mag de pret niet drukken.
Laat ik nou toch nog wat lavendel van Van Beekum Specerijen over hebben en voila de lunch voor vandaag is een feit.
In plaats van korianderzaad heb ik szechuan peper gebruikt die ik even fijn gevijzeld heb. Het is een bijzondere combinatie geworden.

 

Ik heb nog zo’n heerlijk recept met lavendel voor je. Wat dacht je van deze Kip met citroen en lavendel