Nachos met vegetarisch gehakt

Deze nachos met vegetarisch gehakt en lekker veel cheddar kaas is een Mexicaans feestje op tafel. Maak het als avondmaaltijd voor 4 personen of als snack bij de borrel met meerdere personen. Lekker om ervan te snacken met vrienden als je aan een Mexicaans biertje zit.

 

Tex Mex

 

Nachos is een echt Tex Mex gerecht. De Amerikaanse (oftewel Texaanse) twist op het Mexicaanse eten. Het maakt mij niet uit, wij vinden het gewoon ontzettend lekker. En ik denk dat iedereen dit wel lekker vindt. Een grote pan met pittig gekruid vegetarisch gehakt en heerlijk gesmolten kaas uit de oven. Nou dit was snel op kan ik jullie verklappen.

 

Dit is echt mijn guilty pleasure, heerlijke kruidige smaken en dan heel veel cheddar kaas erover, zalig! Je kunt er ook een Mexicaanse fiesta van maken en nog meer van dit soort lekkere gerechten maken en op een tafel zetten. Nodig veel vrienden uit en smullen maar!
En ik heb nog meer van dit soort nachos gerechten voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Nachos met kaas en blackened zalm, Tuna melt nachos, Pittige pulled pork met tortillachips of dit Patatje nachos met knoflookgarnalen. Vier heerlijke variaties op de klassieke nachos.

 

Erbij*

 

Ik mocht van Holy Moly de Original Guacamole en Tomato & Mango Salsa ontvangen. Dit was voor mij de reden om weer eens lekkere nachos te maken. En omdat die heerlijke dips van Holy Moly plantaardig, glutenvrij en zonder kunstmatige toevoegingen zijn, wilde ik er een vegetarisch gerecht van maken. Je kunt natuurlijk zelf guacamole en/of salsa erbij maken, maar de dips van Holy Moly is een combinatie van gemak, smaak en de beste natuurlijke ingrediënten.

 

Wil je liever zelf guacamole maken, dan heb ik hier een heel fijn recept voor jou. En ik heb ook nog een heerlijke tomatensalsa. Dan is het Mexicaanse nachos feestje compleet.

 

 

Recept Nachos met vegetarisch gehakt:

Nachos met vegetarisch gehakt. Ben jij ook zo gek op nachos? Probeer dan eens deze heerlijke vegetarische nachos met lekker veel kaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 jalapeño peper
  • 2 tomaten
  • 200 gr vegetarisch gehakt
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 blikje maïs
  • 1 zak (185 gr) nacho chips
  • 200 gr geraspte cheddar
  • 1 avocado
  • guacamole
  • tomatensalsa
  • zure room

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Zet een grote ovenschaal of gietijzeren pan klaar en vet deze licht in met olie.
  • Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak dit fijn en verwijder de zaadlijsten van de en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Bak de gesnipperde ui, knoflook en jalapeño peper even aan in een pan, voeg de paprika- en komijnpoeder toe en laat meebakken.
  • Voeg dan de tomaten en het vegetarische gehakt erbij en bak dit een paar minuten.
  • Laat de mais uitlekken, voeg toe aan het gehaktmengsel en laat ook even meebakken.
  • Leg de helft van de nacho chips over de bodem van de ovenschaal of pan. Schep hier de helft van het gehakt op en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
  • Verdeel hierop de rest van de nacho chips, het gehakt en de geraspte kaas. Zet de schaal in de hete oven en laat het ongeveer 10 minuten gratineren.
  • Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes en hak de groene kruiden fijn.
  • Haal de schaal uit de oven en garneer met de avocadoblokjes en groene kruiden. Lekker met guacamole, tomatensalsa en zure room.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating