Najaarssalade met Oesterzwammen, Blauwe kaas en Spekjes

De herfst valt vroeg dit jaar. Ik hoopte nog op een mooie nazomer maar misschien krijgen we dat nog. In de stromende regen toch maar mijn boodschapjes gehaald op de markt en bij de groenteboer kreeg ik al het idee om een salade te maken. Het is een najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes geworden. Dat past wel bij dit weer toch?
Neem de blauwe kaas die jij lekker vindt. En als je de spekjes weglaat, heb je een heerlijke vegetarische salade. Omdat ik Oost-Indische kers in de tuin heb staan, heb ik wat blaadjes en bloemetjes hiervan gebruikt in de salade.

 

Ook zo gek op paddenstoelen? Probeer ook eens deze Paddenstoelensoep.

Najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes

Najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes. Het is herfst, de tijd van de paddenstoelen. Ik heb er een lekkere salade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr magere spekreepjes
  • 100 gr oesterzwammen
  • 2 el olijfolie
  • 40 gr blauwe kaas
  • 100 gr Mesclun salade

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 2 el witte balsamico
  • 1 tl Dijon mosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Bak in een antiaanbakpan zonder olie de spekjes krokant. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Borstel de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken.
  • Bak in dezelfde pan in een beetje olijfolie de oesterzwammen goudbruin. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje.
  • Verbrokkel de blauwe kaas.
  • Leg de salade op twee borden. Verdeel de spekjes, oesterzwammen en blauwe kaas over de sla. Giet er dressing over en serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating