Noedels met Pittig Kipgehakt

Een makkelijk maar oh zo heerlijk gerecht. Ideaal om te maken op een doordeweekse dag, als je niet al teveel werk aan het eten bereiden wilt hebben, maar toch lekker wilt eten. Deze noedels met pittig kipgehakt staat in een klein kwartiertje op tafel.

Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt door er meer of minder sambal aan toe te voegen. Wok noodles hoef je maar even te koken en ik heb ze samen met de aspergebroccoli gekookt in één pan. Dat scheelt weer in afwas. Je kunt natuurlijk ook een ander soort noedels, mihoen of mie gebruiken in dit gerecht. En gebruik groenten die jij lekker vindt. Je kan ook een zak Oosterse wokgroenten kopen en die meebakken in de wok.

Lekker, snel en simpel

Lekker, snel en simpel daar houden we van. Gerechten die na een drukke dag snel op tafel staan, maar wel verantwoord zijn. Dit is natuurlijk veel beter dan dat je een kant-en-klare maaltijd laat bezorgen of gaat snacken. En in de categorie makkelijke maaltijd, valt ook deze Gebakken zalm met groene salade of Eénpans pastagerecht met worstjes. Zet die ook op jouw todo lijstje voor als je weer eens een simpel gerechtje wilt maken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Noedels met pittig kipgehakt:

Noedels met pittig kipgehakt. Wil je een lekker en snel te maken gerecht bereiden op een doordeweekse dag, maak dan deze heerlijke noedels.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui, gesnipperd
  • zonnebloemolie
  • 400 gr kipgehakt
  • 4 teentjes knoflook, geraspt
  • 3 cm gember, geraspt
  • 1 el sambal
  • flinke scheut sojasaus
  • 3 el rijstwijnazijn
  • 2 el honing
  • 200 gr aspergebroccoli
  • 200 gr wok noodles
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies
 

  • Bak de ui in een scheutje olie in een wok. Voeg het gehakt toe en bak dit rul samen met het ui. Voeg dan de knoflook, gember en sambal toe en bak dit nog even mee.
  • Giet dan de sojasaus, rijstwijnazijn en honing erbij en laat nog even sudderen op middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de aspergebroccoli een paar minuten in heet water en voeg de laatste minuut de noodles toe. Giet dit af en meng het dan door het gehakt in de pan.
  • Serveer het in diepe borden of kommen met de lente-ui en sesamzaadjes erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating