Noedelsoep met Wortel, Paddenstoelen en Sugar Snaps

Gerechten uit een ‘bowl’ zijn momenteel heel populair. Vul een grote kom met een heerlijke kruidige bouillon en eenvoudige en pure ingrediënten. Neem groenten van het seizoen en maak er wat lekkers van. Deze noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps prikkelt je smaakpapillen en met zijn mooi gekleurde ingrediënten is het een lust voor het oog. Ik heb soba noedels gebruikt voor dit recept, maar je kunt ook een ander soort noedels of mie gebruiken. Gebruik kippen- groenten of paddenstoelenbouillon voor deze soep.

Eten uit een bowl

Ik vind het heerlijk om uit een bowl te eten, vooral als je een maaltje op de bank wilt verorberen. Deze Buddha bowl van groene groenten is ook zo’n lekker gerecht in een kom.

Recept Noedelsoep met Wortel, Paddenstoelen en Sugar Snaps:

Noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps. Ik ben gek op eten uit een kommetje. Deze Noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps is zo'n heerlijk recept in een kom.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

Bouillon

  • 1 ltr bouillon
  • 2 steranijs
  • 4 cm verse gember, in plakken
  • 1 rode peper
  • 2 el sojasaus

Bowl

  • 180 gr soba noedels
  • 250 gr kastanjepaddenstoelen
  • 150 gr gekleurde wortels
  • 2 meiknolletjes
  • 75 gr sugar snaps
  • 4 lente-uien
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 6 takken verse koriander

Instructies
 

  • Zet een grote soeppan op het vuur en doe de bouillon en alle ingrediënten voor de bouillon erin en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat de smaken er intrekken.
  • Haal na 15 minuten de steranijs, gember en rode peper uit de bouillon. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze eventueel doormidden of de grote in kwarten.
  • Voeg nu de noedels en paddenstoelen toe aan de bouillon en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de noedels gaar zijn.
  • Schil ondertussen de wortels en meiknolletjes en maak de sugar snaps schoon. Snijd de wortels en meiknolletjes in dunne repen of kleine blokjes. Snijd de lente-uien in dunne ringen.
  • Je kunt deze groenten rauw in de bouillonkommetjes verdelen of even nog op het laatst meekoken met de bouillon.
  • Verdeel de soep over vier kommen. Als je de groenten rauw erin wilt doen voeg je deze nu toe in de kommen. Verdeel de lente-ui, kiemgroenten en korianderblaadjes erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating