Noten en havermoutrepen zijn heerlijke snacks voor de lekkere trek tussendoor. Niet per se helemaal gezond omdat er roomboter en aardig wat maple syrup in zit. Je kunt dit eventueel vervangen door kokosolie en agavesiroop of een ander zoetmiddel.

 

Havermout

 

Je kunt havermout voor zoveel verschillende recepten gebruiken: ’s morgens als ontbijt de bekende overnight oats, een smoothie of maak een warme havermoutpap ervan. Of deze lekkere Aardbeien crumble koek, Havermout proteïnerepen, Luchtige havermoutpannenkoekjes en/of Eiwitrijke appel havermoutkoeken kan je ook van havermout maken.

 

Havermout is niet alleen veelzijdig, maar ook lekker en super gezond en daarnaast ook nog eens goedkoop. Door de neutrale smaak van havermout kan je volop varieren met allerlei smaakmakers zoals vers of gedroogd fruit en noten, etc.
Havermout bevat beta-glucanen vezels die in je darmen veel vocht opnemen. Hierdoor heb je langer een vol gevoel en ga je minder snel snaaien.

 

De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen waardoor een langzaam energie wordt afgegeven aan het bloed.
In principe is havermout glutenvrij en daarom heel erg geschikt voor mensen met glutenallergie.
En havermout is goed voor de lijn, het bevat namelijk weinig calorieën. Wel bevat havermout antioxidanten, die jouw lichaam weer beschermen.

 

Allemaal goede redenen om vaker havermout te eten. Maar het toverwoord hierbij is variatie, dus niet elke dag dezelfde havermoutpap o.i.d. maken.
Op de site vind je volop recepten met havervlokken, zoek ze maar eens op!

 

Ontbijt

 

Een goed ontbijt is het halve werk!
Je kent het wel … zo halverwege de morgen krijg je een ontzettende honger. Grote kans is dat je dan een koekje of iets anders bij de koffie gaat nemen om deze trek te stillen.
Het is zelfs zo dat als je niet ontbijt, dit je de hele dag blijft achtervolgen en je ’s middags ook weer een dip kunt krijgen waardoor je sneller geneigd bent te gaan snaaien.

 

Een goed en gezond ontbijt zorgt ervoor dat je energiek naar je werk/school gaat, je beter kunt concentreren en veel productiever bent. En niet onbelangrijk hierdoor eet je minder later op de dag. En daar komen die havervlokken goed van pas. Maak de avond ervoor een lekker ontbijt met havermout, de zogenaamde ‘overnight oats’. Havermout vlokken in vloeistof geweekt waarin je vers of gedroogd fruit doet. Zet dit afgedekt in de koelkast en je hebt ’s morgens een heerlijke stevige start van de dag. Maak eens deze overnight oats met kokosmelk en frambozen of overnight oats met choco, cranberry’s, noten en banaan.

 

 

Recept Noten en havermoutrepen: