Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen.
Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs (Massimo Bottura) van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het nagerecht zodanig op het bord geserveerd had dat het leek alsof het dessert inderdaad gevallen was. Het is een fameus nagerecht geworden.

 

Niet dat ik pretendeer dat ik maar enigszins kan tippen aan deze sterrenchef, maar hij stimuleert wel iedereen om wat ‘losser’ te koken. Daarom is dit toetje eigenlijk opgedragen aan hem. Het lijkt totaal niet op zijn dessert, maar het is een heerlijke nagerecht met lekker veel citroen erin. Als je daar van houdt, dan is dit echt iets voor jou.

 

Het geen moeilijk gerecht om te maken, neem er wel even de tijd voor en begin de dag ervoor. Je moet namelijk meringues en het citroen yoghurtijs maken.
Je bereid alles dus de dag ervoor en maakt op de avond zelf het dessert af.
Als je wilt kan je de lemoncurd ook zelf maken, ik heb het eerlijk gezegd kant-en-klaar gekocht. Moet hiervoor toch nog eens een recept uitwerken.
Als de lemoncurd te dik is verwarm het dan op laag vuur eventueel met een beetje water om het wat vloeibaarder te maken. Het moet een sausdikte hebben, zodat je het goed kunt druppelen over de borden.

 

Citroen toetje

 

Wil je nog een heerlijke citroen toetje maken, probeer dan ook eens deze Citroen tiramisu in een glaasje.

 

 

Recept Oeps ik liet het citroentoetje vallen: