Kan je oliebollen nog lekkerder en zondiger maken? Ja dat kan! Deze oliebollen gevuld met koffiecrème zijn goddelijk lekker. En het voordeel ervan is dat je ze niet zelf hoeft te bakken. Je koopt naturel oliebollen (dus zonder rozijnen, etc.) bij jouw bakker en vult ze met een goddelijke zelfgemaakte koffiecrème. Het enige wat je dus moet bereiden is die crème. En dat is helemaal niet zo moeilijk. Dus als je geen zin hebt in oliebollen bakken, maar wel iets lekkers wilt serveren op oudjaarsavond, verwen jouw gezin of vrienden dan met deze gevulde oliebollen.

 

Oliebollen

 

De oliebol is een typisch Nederlands product wat met oudjaarsavond gegeten wordt.
De bollen gefrituurd gistdeeg worden in de maand december op veel plekken in de oliebollenkramen verkocht. Oliebollen zijn meestal gevuld met krenten of rozijnen, maar er kunnen ook andere ingrediënten zijn toegevoegd zoals sukade, appel of ander gedroogd fruit.

 

Het beslag/deeg voor oliebollen bestaat uit bloem, eieren, gist en lauwe melk. Het beslag moet eerst rijzen voordat de bollen gefrituurd kunnen worden.
Ze worden meestal met poedersuiker geserveerd.

Oliebollen gevuld met koffiecrème

 

Naturel oliebollen

 

Voor dit recept koop of maak je dus naturel oliebollen. Dit zijn oliebollen zonder vullingen zoals rozijnen o.i.d. Als je ze koopt, haal ze dan wel bij de warme bakker, die zijn het lekkerst hiervoor.

 

Vulling

 

Ik heb nu een vulling gemaakt met oploskoffie, koffielikeur, slagroom en mascarpone. Je klopt eerst de slagroom op met de smaakmakers en daarna spatel je voorzichtig de mascarpone erdoor. De mascarpone zorgt ervoor dat de vulling stevig blijft.
Je kunt de vulling het beste van tevoren maken, het in een spuitzak doen en in de koelkast leggen. Vul de oliebollen vlak voor het serveren met de vulling.

 

Zoete oudjaars versnaperingen

 

En ik heb nog meer zoete hapjes voor oudjaarsavond voor jullie, zoals deze:

Ricotta bollen
Gin & Tonic appelbeignets
Luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten
Churros kransjes

Tips:

 

En als je niet weet welke bubbels je kunt schenken op deze avond, lees dan deze blog.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Oliebollen gevuld met koffiecrème: