Ontbijtmuffins met Zomerfruit

Voor deze lekkere smeuïge ontbijtmuffins met zomerfruit wil je wakker worden! Ze zijn snel gemaakt en barsten van de sappige aardbeien, frambozen en blauwe bessen.
Muffins zijn het perfecte meeneemontbijt of zoete lekkernij en wie kan een warme zelfgemaakte muffin weerstaan?
Deze muffins zitten boordevol bessensmaak. Gebruik verse of bevroren fruit voor een heerlijk ontbijttraktatie. (Dit nieuwste muffinrecept is een nieuwe favoriet van mij!)

Oké, deze is echt goed, mensen! Het is alles wat je maar kunt wensen in een perfecte muffin: ze zijn smeuïg, zacht en cakeachtig en hebben een uitstekende smaak. Ik heb de perfecte verhouding van drie soorten meel, bakpoeder, melk, kokosolie, suiker en gevonden voor de textuur. En die heldere smaak weten te behouden dankzij citroenjam en natuurlijk de het zomerfruit.

Ontbijtmuffins met zomerfruit

Muffins

Ik ben niet zo’n bakster, maar muffins maken is een fluitje van een cent. Je hebt eigenlijk zelfs geen mixer nodig, gebruik gewoon een goede (pol)lepel. Het beslag hoeft ook niet super glad te zijn.
Gebruik voor het gemak bevroren fruit rechtstreeks uit de vriezer.

Je vraagt je misschien af waarom er citroenjam in dit recept zit. Ik doe dit om twee redenen:
Ik gebruik de jam om de smaak van het fruit op te fleuren. Net als vanille kan citroen smaken naar voren brengen en deze nog levendiger maken.
Je kunt citroenjam eventueel vervangen door lemon curd, die je kunt kopen in de supermarkten.

Zomerfruit

Als het fruit buiten het seizoen is, niet beschikbaar of veel te duur is, kan je bevroren zomerfruit gebruiken (ontdooien is niet nodig).
Rol het bevroren fruit eventueel lichtjes in een kleine kom met bloem en voeg het toe aan het beslag.
Spatel het bevroren fruit net genoeg door het beslag om het op te nemen en stop met mengen als je kleurstrepen begint te zien.

Ben je dol op muffins? Probeer deze dan ook:

Mango kokos muffins
Havermuffins met noten
Banaanmuffins met dadel
Pompoencake muffins
Appelcompote muffins met kaneel
Chocolade banaan muffins

Tips:

Het recept van de citroenjam*, vind je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Ontbijtmuffins met zomerfruit:

Ontbijtmuffins met zomerfruit. Ik heb zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en roggemeel gebruikt voor deze muffins. En natuurlijk lekker zomerfruit.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 60 gr kokosolie
  • 2 eieren
  • 120 gr rietsuiker + een beetje
  • 150 ml (amandel)melk
  • 2 el citroenjam*
  • 160 gr zelfrijzend bloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 60 gr roggemeel (volkoren)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 doosje zomerfruit (diepvries)

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 200°C. Doe papieren muffinvormpjes in het muffin bakblik.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje.
  • Klop de eieren en suiker door elkaar tot het dik en licht van kleur is. Meng de resterende natte ingrediënten erdoor: melk, kokosolie en citroenjam.
  • Meng bloem, amandelmeel, roggemeel met het bakpoeder in een grote kom.
  • Nu mag alles gemengd worden in de kom met de bloem, het hoeft geen super glad beslag te zijn. Meng als laatste het bevroren fruit erdoor.
  • Lepel het beslag in de muffinvormpjes en strooi wat rietsuiker op de muffins.
  • Bak de muffins ongeveer 30-35 minuten in de oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating