Ik heb een heerlijke vullende smoothie voor jullie. Met deze ontbijtsmoothie met granen en mango kan jij de hele morgen er weer tegenaan. En het voordeel is dat je deze smoothie ’s avonds al kunt bereiden en in de koelkast kunt zetten. Dan heb je de volgende ochtend geen werk aan je ontbijt en ben je lekker snel klaar om te gaan.

 

Smoothies

 

Ik ben gek op smoothies en daarom vind je heel veel verschillende recepten hiervan op mijn site. Een smoothies is een fijne manier om een extra fruit en/of groente naar binnen te krijgen. Hete is lekker als ontbijt of tussendoortje. Smoothies kan je maken van fruit, zoals bijvoorbeeld banaan, aardbeien, frambozen, blauwe bessen, sinaasappel, kiwi, etc. maar ook van groenten zoals spinazie, wortel, pompoen, etc. Als basis gebruik je (plantaardige) melk of yoghurt, kokoswater, kefir of een groente- of vruchtensap.

 

Smoothies worden meestal koud gedronken, daarom drink ik ze alleen als het wat warmer is. Als je bevroren fruit gebruikt, is de smoothie natuurlijk al lekker koud. Maar zo niet dan kan je ook nog wat ijsklontjes erdoor mixen.
Je kunt smoothies nog zoeter maken door honing of agavesiroop erdoor te mixen.

 

Gele smoothie

 

Deze mooie gele smoothie heb ik dus gemaakt van amandelmelk, mango, banaan en ontbijtgranen.
De tropische mango is heerlijk en bevat ook heel veel gezonde voedingsstoffen. Daarnaast is het lekker zoet, waardoor je geen zoetstoffen hoeft toe te voegen.
Mango’s bevatten veel vitamine C, mineralen en vezels. Deze smoothie geeft jou daarom een lekkere gezonde boost.

 

De bananen geven weliswaar extra calorieën aan de smoothie, maar ze bevatten wel lekker veel vezels. En ze maken de smoothie wel lekker vullend, zodat je niet snel weer trek krijgt.

 

Ontbijtgranen*

 

Ik heb nu havervlokken gebruikt in deze smoothie, maar je kunt ook andere ontbijtgranen nemen zoals bijvoorbeeld gerstevlokken, rijstvlokken of korenvlokken.

 

Tip:

 

Voor extra eiwitten heb ik proteïnepoeder in de smoothie gebruikt.

 

 

Recept Ontbijtsmoothie met granen en mango: