Dit gerecht is een afgeleide van een recept van Nigel Slater. Mussel pilav heet zijn recept. Ik heb er een orzo pilav met mosselen en dille van gemaakt. Dit gerecht kwam voorbij in het BBC programma Nigel Slater’s Middle East. Omdat ik gek ben op gerechten uit het Midden-Oosten heb ik natuurlijk naar dit programma gekeken. Nigel ging niet naar gelikte restaurants, maar bezocht de mensen thuis en at de lokale specialiteiten die men daar al jarenlang eet. De recepten gaan van grootmoeder naar kleindochter en blijven zo in de familie. Hoe mooi is dat.
Ik heb alleen orzo in dit gerecht gebruikt omdat ik gek ben op deze pastasoort. Het lijkt een beetje op een rijstkorrel maar is toch echt pasta.
Ingelegde citroenen koop ik meestal bij de Turkse supermarkt, maar de grote supermarkten verkopen ze ook. Je gebruikt alleen de schil van de ingelegde citroen, dus niet het vruchtvlees. Snijd de citroen doormidden en de helften ook weer doormidden. Nu kan je makkelijk het vruchtvlees van de schil afsnijden en de schillen in kleine blokjes snijden.

 

Mosselen

 

Mocht je nou teveel mosselen gekocht hebben, maak dan met de rest ervan deze heerlijke Mosselsalade met wasabi