Deze Orzotto Cacio e Pepe oftewel orzo pasta met Parmezaanse kaas en peper is een ontzettend simpel te maken maar oh zo lekker pastagerecht. Het is een traditioneel Italiaanse pasta die op smaak gebracht wordt met de kaas en peper.

 

Orzo pasta

 

Ik heb orzo pasta gebruikt omdat ik dit een lekkere pastasoort vindt. En als twist op de Italiaanse klassieker heb ik szechuan peperkorrels gebruikt. Hoop dat de Italiaanse smaakpolitie mij dit vergeeft. Maar ik ben gek op deze peper en het geeft een extra kick aan de pasta.

 

Omdat deze pasta zo snel gekookt is, is het een ideaal gerecht om doordeweeks te maken als je thuis komt van het werk. Het is ook nog eens een bord vol met comfort food, wie wil dat nou niet. Lekkere romige pasta die je nog kunt combineren bij een stukje kip of vis. Serveer er een groene salade bij en je hebt een complete maaltijd.

 

Dit gerecht zit een beetje tussen een risotto en een macaroni en cheese. Twee heerlijke gerechten gecombineerd in dit pasta gerecht.
Gebruik Parmezaans of Pecorino kaas voor dit gerecht, dat is wel het lekkerst.
Natuurlijk kan je ook ‘gewone’ zwarte peperkorrels gebruiken als je geen szechuan peperkorrels in huis hebt, je hoeft dit niet speciaal voor mij aan te schaffen hoor.

 

Natuurlijk kan je nog meer smaken toevoegen aan deze pasta, zoals een uitje, knoflook of heel decadent wat truffel. Maar de basis is al heerlijk.

 

Omdat ik zo gek ben op orzo, zal je nog meer orzo pasta recepten vinden op de site. Van zwarte Orzotto nero met pijlinktvis, tot aan Rode bieten orzotto en Orzotto met saffraan toe. Zoek ze allemaal op en probeer ze uit. Je hebt die zak orzo pasta nou toch in huis, dus maak er wat lekkers van zou ik zeggen!

 

 

Recept Orzotto Cacio e Pepe: