Deze Orzotto met balsamico schorseneren is een risotto gemaakt van orzo pasta (deze pasta lijkt op een rijstkorrel). Ik ben er gek op!
En dan nog een lekkere Brownie met verse vijgen na?
Deze Orzotto met balsamico schorseneren is een risotto gemaakt van orzo pasta (deze pasta lijkt op een rijstkorrel). Ik ben er gek op!
En dan nog een lekkere Brownie met verse vijgen na?
Boen de schorseneren goed schoon onder de kraan met een borsteltje. Schil ze met een dunschiller en snijd ze in schuine stukjes van ongeveer 2 cm. Leg ze in water met citroensap zodat ze niet zullen verkleuren.
Kook de schorseneren in ongeveer 10 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet de schorseneren af en laat ze droogstomen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water beetgaar.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de uien en knoflook met zout en peper. Als de uien glazig zijn voeg je de schorseneren en tijmblaadjes toe en bak deze even mee.
Giet de balsamicoazijn en honing erbij en laat dit inkoken.
Giet de pasta af en doe deze in de pan met de schorseneren, roer voorzichtig door.
Breng op smaak met een klontje boter en zout en peper.
Schep de pasta op de borden en schaaf de Parmezaanse kaas erboven.
Je kunt eventueel 1 schorseneer achterhouden en deze met een dunsnijder in hele dunne repen snijden en deze even frituren in een pan met een laagje olie.