Deze Overnight oats met wortel is een lekker en gezond ontbijtje met de smaken van een carrot cake. Dus als je gek bent op wortel of carrot cake moet je dit echt eens proberen.
Maak het ’s avonds klaar en ’s morgens staat er een heerlijk kommetje te wachten op je. Smullen maar!

 

Ontbijt je wel?

 

In mijn blog Ontbijt je wel? kan je lezen hoe belangrijk het ontbijt is.
Nu is iedereen te druk en heeft men ontzettend veel haast ’s morgens. Dan schiet het ontbijt er vaak bij in. En dat is jammer want een goed ontbijt is het halve werk! Als je niet ontbijt
Krijg je zo halverwege de morgen ontzettende trek. Grote kans is dat je dan een koekje of iets anders bij de koffie gaat snaaien om deze trek te stillen.
Het is zelfs zo dat als je niet ontbijt, dit je de hele dag blijft achtervolgen en je ’s middags ook weer een dip kunt krijgen waardoor je sneller geneigd bent te gaan snoepen.

 

Een goed ontbijt levert veel voedingsstoffen die we nodig hebben, zoals vezels, vitamine en eiwitten. Door goed te ontbijten heb je energie om de hele morgen goed door te komen. Maak er dus een routine van om elke ochtend de tijd te nemen om te ontbijten. Bereid het de avond ervoor, zodat je ’s morgens geen werk hebt.
En probeer zoveel mogelijk te varieren, de ene ochtend yoghurt met vers fruit, de andere dag een smoothie, overnight oats, een chiapudding of een cracker met een gekookt eitje.
En drinken is ook erg belangrijk, dus neem een mok melk, kopje thee of een glaasje versgeperst sap bij het ontbijt.

 

Op de site staan heel veel soorten ontbijtjes, zoek ze maar eens op en ga lekker varieren.
Zoals bijvoorbeeld deze Overnight oats met choco, cranberry’s, noten en banaan. Die is ook erg lekker.

 

Tips:

 

Als topping kan je van alles gebruiken zoals gedroogd fruit, noten en/of zaden.
Ik heb ook zoete dukkah* op de havermout gebruikt, hoe je dit kunt maken lees je hier.

 

 

Recept Overnight oats met wortel: