Nou ik heb toch een te gek recept voor een prachtige paarse zoete aardappel kokosijs.
Het klinkt misschien vreemd om ijs te maken van aardappelen, maar zoete aardappelen zijn eigenlijk geen aardappelen maar een wortel. Het ijs is super zacht en romig en heeft een lekkere kokossmaak. Dit wil je proberen!

 

Paarse zoete aardappel

 

Nu is paars mijn lievelingskleur en toen ik paarse zoete aardappelen bij mijn groenteboer zag, was ik gelijk verkocht. Gelijk een hele partij ingeslagen, want ja straks zijn ze weg. Dat gebeurt mij namelijk wel vaker, dan zie ik iets bijzonders liggen bij ze en koop het niet. Later bedenk ik dan goh ik kan daar leuk dit of dat van maken en wat denk je …. het is er niet meer. Ze hebben meestal van die eenmalige leuke producten die je dan gelijk maar moet kopen.

 

Nou daar zat ik dan met een hele zak paarse zoete aardappelen. Ik had er al heerlijke Gepofte paarse zoete aardappel met paling van gemaakt. En nu dit goddelijke ijs dus.
Wat ik met de rest ga doen, weet ik nog niet. Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.
Jullie zien het vanzelf wel voorbij komen op de site.

 

Behalve de oranje bestaan er ook witte, gele en paarse zoete aardappelen. Ze zijn allemaal even lekker zoet. Zoete aardappelen zijn dus geen aardappelen, maar een soort wortel. Ze bevatten heel veel goede voedingsstoffen, waardoor het een goed idee is om ze met regelmaat te eten. Ze zitten vol met vezels, vitamine C en A, A, C, kalium, bètacaroteen en antioxidanten.

 

Het geeft het ijs een lekkere romige textuur en maakt het ook lekker zoet, waardoor je weinig zoetmiddelen hoeft te gebruiken. Daarbij is het grote voordeel dat dit ijs vegan is, erg fijn voor de veganisten. Het is lactosevrij, glutenvrij, bevat geen geraffineerde suikers en ook nog eens een soort van verantwoord. Een superfood groente-ijsje zeg maar.
Het enige nadeel is, dat je wel een ijsmachine nodig hebt voor dit recept.

 

Tips:

 

Als likeur heb ik de paarse Parfait Amour gebruikt. Ten eerste voor de kleur en ten tweede geeft de likeur ook nog een lekkere smaak mee aan het ijs.
De alcohol van de likeur zorgt ervoor dat het ijs niet heel erg hard wordt.

 

 

Recept Paarse zoete aardappel kokosijs: