Ik heb al een paar heerlijke tapas recepten met paddenstoelen op de site staan, maar deze paddenstoelen met knoflook zijn zo lekker dat ik er toch maar een receptje van uitgeschreven heb voor jullie. Heerlijke kastanjechampignons met heel veel knoflook en een heerlijk saus. In een mum van tijd zet je dit gerechtje op tafel. Smullen maar!

 

Kastanjechampignons

 

Ik heb kastanjechampignon voor dit gerecht gebruikt, omdat hier meer smaak in zit dan de witte champignons. Ze smaken iets nootachtiger en kruidiger dan hun witte broertje de champignon. De kastanjechampignon is wat minder vochtig en vleziger/steviger dan zijn witte broertje de champignon.

 

Maar als jij andere paddenstoelen wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk. Ik denk dat oesterzwammen, shiitake of beukenzwammetjes ook erg lekker zijn voor dit gerecht. Ben jij ook zo gek op paddenstoelen? Lees dan mijn blog: Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen

 

Tapas

 

Tapas zijn de Spaanse borrelhapjes. Wij zijn er gek op en daarom staan er aardig van tapas op de site. Tapas is het meervoud van tapa. Een tapa is een schoteltje of dekseltje wat in Spanje op een glas wijn gezet werd tegen de vliegen. Hier werd op een gegeven moment een hapje op gelegd en zo zijn de tapas ontstaan. Het aperitiefhapje uit Spanje. Je hebt er zelfs tapasbars of restaurants, waar alleen maar tapas geserveerd worden. De eerste keer dat ik zo’n restaurant bezocht, duizelde het mij van de verschillende gerechtjes. Nu weet ik aardig de weg op de tapas menukaart.

 

Balsamico

 

Balsamico is een Italiaans azijnsoort. Het komt oorspronkelijk uit de Modena streek en bestaat uit ingekookt sap van de Trebbiano druiven. Dit wordt dan aangevuld met azijn en jaren in houten vaten gerijpt. Er zijn heel veel verschillende soorten balsamico. Ik heb een lekkere dikke stroperige genomen voor dit recept.
Eigenlijk wilde ik de Spaanse sherryazijn gebruiken in dit recept, maar die was helaas op. Als ik nou maar niet de Spaanse tapaspolitie achter me aan krijg, omdat ik geen Spaanse azijn gebruikt heb (haha). Maakt niet uit, dit is ook lekker.

 

Tip:

 

Ik heb knoflook in de tuin staan, en de steeltjes (blad) gebruikt om de paddenstoelen te garneren. Hierdoor krijgt het een nog intensere knoflooksmaak. Maar een bosje peterselie is ook goed hoor.

 

Recept Paddenstoelen met knoflook: