Voor deze paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich hier uitstekend voor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je de vleeseters ook een plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger.
Deze spiesjes zijn natuurlijk ook een geweldig vegetarisch alternatief op de barbecue.

 

Koningsboleet of King Boleet

 

De King Boleet is een robuuste en stevige paddenstoel. Het is een smakelijke paddenstoel en nootachtig van smaak. Je kunt hem grillen of bakken.
Paddenstoelen zijn een prima alternatief voor vlees, ze bestaan namelijk voor ongeveer 50% uit eiwitten. Daarbij zijn ze ook rijk aan mineralen en vitamines.

Bewaar paddenstoelen in een papieren zak in de koelkast, dan zijn ze een paar dagen houdbaar.
Was paddenstoelen nooit, maar borstel ze schoon met een speciaal borstje. Paddenstoelen zijn net sponzen, als ze in contact komen met water zuigen ze dit op.

Lees ook mijn blog: Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen over allerlei verschillende soorten
paddenstoelen.

 

Ik had de boleten aan één satéstokje geregen, maar je kunt er het beste twee stokjes naast elkaar doorheen prikken. Dan kan je ze omdraaien zonder dat de paddenstoelen gaan draaien om het stokje heen. Als je de spiesjes voor de barbecue wilt gebruiken, laat de stokjes dan een half uurtje weken in koud water. Dan verbranden ze niet zo snel op de bbq.

 

Ik heb als saus de Lee Kum Kee Black Bean Garlic Sauce gebruikt. Deze saus heeft zoveel smaak dat de paddenstoel niet meer nodig heeft. Deze saus kan je vinden bij o.a. de AH of bij Jumbo.
Bak of grill de spiesjes niet op te hoog vuur, anders gaat de saus aanbranden en krijg je hele donkere paddenstoelen en dat wil je niet.

 

 

Recept Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus: