De Paloma grapefruit cocktail is een cocktail gemaakt met tequila en grapefruitsap en grapefruitsoda met wat limoensap erbij. Een heerlijke verfrissende zomerse cocktail met een klein bittertje van de grapefruit. Het is een favoriet drankje in Mexico en daarbuiten en nu ook bij ons. Ik ben er al aan verslingerd geraakt.

 

Paloma

 

Het Spaanse woord paloma betekent duif. Een leuke naam voor dit heerlijke drankje. Er gaan vele verhalen rond waar deze cocktail ontstaan is en er bestaan ook diverse variaties op dit verfrissende drankje. Traditioneel wordt er een grapefruitsoda in verwerkt, ik vond een Spa grapefruit in de supermarkt maar andere supermarkten hebben vast ook weel een bruisende soda met grapefruitsmaak. En er zijn ook variaties die alleen maar grapefruitsap gebruiken. Ik vind de combinatie van grapefruitsoda en sap erg lekker.

 

De Paloma is de Mexicaanse gin tonic zeg maar en is ook erg populair in Amerika. Alleen de margarita cocktail is nog populairder in de Verenigde Staten. Het is een makkelijk te maken cocktail, je giet alles in een longdrinkglas met ijs en genieten maar. Je hebt er dus geen speciale cocktailshakers etc. voor nodig.
Je kunt de cocktail zo sterk maken als je zelf wilt afhankelijk van de hoeveelheid tequila wat je erin doen. En de maten aangegeven in het recept hieronder zijn gebaseerd op een longdrinkglas. Mocht je andere glazen gebruiken, pas de hoeveelheden dan aan.

 

Tequila

 

Voor de cocktail heb je een blanke tequila nodig. Nu zijn er vele soorten tequila’s, vraag jouw slijter welke je het beste voor de Paloma kunt gebruiken. In ons land wordt tequila meestal in cocktails gedronken en niet zo. Dat is jammer want tequila is een heerlijk destillaat gemaakt van de agaveplant.
En als je dan toch een fles tequila gekocht hebt, kan je er ook nog lekkere Margarita’s mee maken.

 

Tips:

 

Als je geen grapefruitsoda kunt vinden, gebruik dan extra grapefruitsap en bruisend water.

Je kunt ook nog een licht zoutrandje op de rand van je glas maken, dit geeft een extra kick aan de cocktail.

 

 

Recept Paloma grapefruit cocktail: